Campanya contra la declaració de la tortura taurina com a BIC. Alegacions per la vida i la cultura.

[Texto en castellano]

Està en tràmit l’expedient amb el que la Generalitat Valenciana vol declarar la tortura taurina com a Be d’Interès Cultural Immaterial. 

Els acords internacionals estableixen que les pràctiques que van contra les pautes de societats avançades i que atempten contra el respecte als altres individus no poden ser considerades un patrimoni cultural a preservar.  El Consell Valencià de Cultura ha subratllat en diverses ocasions que els bous són animals amb sentiments i dolor, i que s’ha d’avançar en la seua protecció front al patiment al que es veuen sotmesos a places i carrers.  Malgrat tot, la Generalitat Valenciana dóna un suport al negoci de la tortura taurina (amb els nostres impostos) amb aquesta nova mesura.

El 17 de maig, presentàrem davant la Conselleria l’informe de la Plataforma contra la declaració de la tortura taurina com a BIC, acte recolzat amb les signatures d’al·legacions de més de 200 persones i a les que s’han afegit moltes altres presentades fins hui, 20 de maig.

Si encara no ho haveu fet, us demanem que presenteu, amb la major brevetat possible, l’escrit adjunt als registres de la Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.  Si no el pots presentar en persona, el pots remetre per fax i conservar el report d’enviament.  Però, recorda, és molt més vàlida la presentació en registre amb còpia, per a rebre el número de registre i donar més rellevància al nostre rebuig.  

La campanya es mantindrà fins a la resolució definitiva de l’expedient de declaració com a BIC de la tortura taurina, fet que notificarem quan es produïsca.

Els horaris del registre de la Conselleria estan indicats al següent quadre:

Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana. Secretaria General Administrativa.  Registre.

Ciutat

Seu

TF

FAX

València Seu de la Conselleria. Av de Campanar, 32  46015 València


963865240

963866570

Alacant Direcció Territorial. Cr Carratalà, 47 03002 Alacant

012

965935075

Castelló Direcció Territorial. Av del Mar, 23  12001 Castelló de la Plana

012

964358076

HORIARI DE REGISTRE: De dilluns a dijous, de 9 a 15h – Divendres, de 9 a 14:30h.
A les oficines del PROP amb horari de vesprada (de dilluns a dijous, 17 – 19h) també es pot presentar l’escrit. Consultar a http://www.gva.es/va/inicio/atencion_ciudadano/ac_que_es_prop (relació d’oficines a sota).

A  LA CONSELLERIA DE CULTURA I ESPORT

………………………………………………………………….., amb DNI,……………………….., i domicili a  ………………………………, C/……………………………………………………………., n……, porta…….., correu electrònic: ………………………………………………………………………….  Compareix i diu:

Que se s’ha fet pública la incoació del corresponent expedient administratiu, relatiu a la possible declaració com Bé d´Interès Cultural dels espectacles taurins, segons sembla a les seus diverses manifestacions. Davant tal tramitació, considerant que en tant que persona ciutadana la qüestió m’afecta indirectament, per ser els fets culturals drets constitucionals, a l’empara del article 46 de la nostra Carta Magna, anuncie el meu desig de fer al·legacions, tal i com faculten els articles 79,84, i 112 de la Llei 30/92.

Cal considerar que l’acció en aquestes qüestions és pública, ja que l’article 27.1, de la Llei de Patrimoni Cultural Valencià, faculta a qualsevol persona ciutadana per instar la tramitació d’un expedient declaratiu, i per tant, seria d’aplicació la doctrina interpretativa dels punts 2. i 3, de l’article 31 de l’adés esmentada llei 30/92.

Als efectes de poder al·legar demane formalment gaudir del tràmit de vista de l’expedient, i al seu moment poder formular les corresponent al·legacions, contràries a la declaració dels espectacles taurins com be d’interès cultural immaterial.

VALÈNCIA ……….DE MAIG DE 2012.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s