MANIFEST DE GANDIA, 14 de juliol de 2012

[Texto en castellano]

Gràcies per estar ací hui, novament, contra la violència i contra la tortura.  Aquest any, l’equip de govern de Gandia, amb l’alcalde Artur Torró al capdavant, han fomentat dos dies de tortura i mort a la plaça portàtil que s’ha muntat a la platja.  Les primeres paraules són el record dels bous ja han patit aquesta barbàrie i els que encara ho han de fer.

Després de 24 anys sense tortura taurina, Gandia ha demostrat ser una ciutat capdavantera de la cultura i de la festa que no ha necessitat de la tortura d’animals innocents.   Ha estat un pol d’atracció turística per a milers i milers de persones d’altres llocs que volen viatjar sense haver de trobar-se amb una plaça de bous ni haver de sentir els crits de dolor dels animals.

Per segon any, els interessos econòmics taurins s’han eixit amb la seua a Gandia.  La seua supervivència depèn dels diners públics que puguen arrapar allí on troben el suport necessari, i això es traduirà, a Gandia, en un cost enorme.

Els més de 700.000€ de despesa, més el cost de la promoció amb descomptes del 25% als concerts d’estiu per a qui compre una entrada als bous, no es poden cobrir amb els pocs ingressos que s’obtindran de les 3.000 entrades per correguda.

Aquesta és la seua realitat: molts diners que ixen dels impostos de la ciutadania, mentre aquesta pateix les retallades que, amb l’excusa de la crisi, ataquen el seu dret a la salut, a l’educació o a cobrar pel seu treball.  Els empresaris taurins que s’amaguen dins de la plaça de bous de Gandia, al costat de l’alcalde i el seu equip de govern, són beneficiaris d’aquestes retallades.

Nosaltres sabem que els bous pateixen, només hem de mirar als seus ulls per a veure la seua por, la seua incomprensió davant eixe maltractament injustificable.  Afirmem, una vegada més, allò innegable i evident: que els animals no són coses, que els animals tenen drets, que els animals pateixen quan són torturats.

Afirmem que no volem que, amb els nostres diners, es torture i mate aquests animals.  Rebutgem que la sang dels bous servisca per a omplir les butxaques d’uns pocs, i tornem a denunciar l’actitud de l’equip de govern de la Ciutat.  Aquesta aposta per la tortura significarà el merescut soterrament polític de l’alcalde, Artur Torró.

El nostre esforç no s’atura ací.  Volem que no hi haja més bous a dins de caixons de fusta que vinguen a Gandia per a patir a una plaça de tortures, i treballarem per a aconseguir-ho des d’ara i com abans.

Nosaltres guanyarem.  Perquè ens recolza la raó i la justícia.  Perquè la humanitat s’ha fet millor i més justa gràcies a lluites com aquesta. Guanyarem perquè no lluitem ni per diners ni per sang, lluitem per un animal que no es pot defensar.  Lluitem per allò que és just.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s