Gandia de cultura amb els bous. Pels drets de tots els animals.

ImageL’any 2011 es tornaren a matar i torturar bous a Gandia.  Aquest salt, 24 anys endarrere,  fou la gran proposta de l’alcalde Torró i del PP en arribar a l’alcaldia.

Segons sembla, troben que la tortura taurina és una bona forma d’amagar la seua falta de capacitat i d’idees.  Així ho han demostrat amb la seua ILP estatal, plena d’irregularitats, que han convertit en l’única que no ha estat rebutjada d’entrada pel Congrés a Madrid.

També s’ha de destacar la insistència del conseller Serafín Castellano, que no està prou content amb els seus projectes fracassats de crear càtedres taurines a les universitats i  de declarar la tortura taurina com a be d’interés cultural immaterial, en contra dels principis de la UNESCO, que estableix que el conjunt de la societat ha de considerar seua una expresió cultural i que, en cap cas, ha de ser un motiu de divisió tan clar com ho és la tortura taurina.

Ara, el senyor Castellano ha anunciat la creació d’uns premis taurins per a que quede clar l’encabotament del Consell en la defensa dels interessos taurins i en contra de la majoria del poble valencià.  Les organitzacions que formem part de la Plataforma Carles Pinazo tornarem a posar de manifest la voluntat d’aquesta majoria.

La fira taurina de Gandia ha estat sempre un sonat fracàs.  L’any passat repartiren paquets d’entrades a les tendes per a que les regalaren, i ni tan sols així aconseguiren amagar aquesta realitat.  En mig del patiment de la gent per la falta de treball i ingresos i per les retallades, tornen a repetir amb un cartell també retallat d’un dia, altra vegada amb el Fandi, que sembla un treballador fixe discontinu de l’Ajuntament.

El món taurí és així: connivències i amiguismes que mantenen mentre beuen conyac i fumen puros, i que paguem totes i tots nosaltres.  Imposaren aquest negoci a Gandia amb els pretextos de sempre: que si la tradició, que si la identitat, etc.  Quina tradició?, si feia 24 anys que no hi havia tortura.  No era al contrari? Que la tradició es la cultura, no la tortura?

No volem que disfressen de Cultura amb majúscules la subvenció permanent a aquest negoci per a uns pocs.  Per damunt de la muntanya de diners que fan falta per a una vesprada de bous, estan els bous.  Aterrits, torturats pel dolor de les ferides, buscant una fugida fins a l’últim alè de vida, esperant la clemència que demana la seua boca oberta, la llengua fora, la respiració accelerada.  La seua profunda mirada.

Per tot això estem ací, malgrat les peticions de l’alcalde al poble de Gandia, demanant per favor que no es manifeste.  Perquè la tortura taurina costa diners a la ciutadania de Gandia, uns diners que han de servir per a ajudar la gent en lloc de fer patir i matar bous.  Que poden servir per a mantindre les festes i tradicions de veritat.  Per a potenciar el nom de la ciutat davant de tot el món com a ciutat lliure de tortura animal.

Per la vida i la cultura, Visca Gandia sense tortura!

SPAMA Safor – Plataforma Carles Pinazo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s