La Carles Pinazo es reuneix amb l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna

IMG_20150924_205947

(más adelante en castellano)

La Plataforma Carles Pinazo trasllada a l’ajuntament de Tavernes la seua preocupació davant unes festes marcades pel maltractament animal

Membres de la plataforma animalista es van reunir en la vesprada d’ahir amb Encar Mifsud, regidora de Cultura i Festes

[TAVERNES DE LA VALLDIGNA, 25 DE SETEMBRE DE 2015] La Plataforma Carles Pinazo (PCP), agrupació que reuneix a una vintena d’associacions valencianes de defensa animal, va sol·licitar el passat mes d’agost una reunió amb Jordi Juan, alcalde de Tavernes de la Valldigna per Compromís, després de conèixer el programa de festes i observar que un any més els actes amb animals eren protagonistes de la setmana gran vallera.

Ahir, després de la fi de la setmana de festes, va tindre lloc aquesta reunió en la casa consistorial, encara que qui va rebre als membres de la PCP va ser la regidora de Cultura i Festes, Encar Mifsud. Els representants de la plataforma pels drets animals van exposar a la regidora la seua preocupació per la celebració en la població de bous al carrer, tir i arrossegament i caça del porc senglar, actes que, segons la Carles Pinazo, només comporten sofriment animal i la normalització de la violència cap als animals a costa dels diners públics.

Durant la reunió es va fer lliurament a la regidora de Festes d’un extens informe veterinari que documenta els diferents graus de sofriment que pateixen els animals abans, durant i després dels bous al carrer, tals com por, estrès, trencament de banyes o extremitats per colps, etc. També es van aportar fotografies, preses durant els festejos amb bous en Tavernes en els últims tres anys, que demostren que s’incompleixen diverses normatives de seguretat i benestar animal, posant en risc la integritat dels bous i la dels veïns de la població: tancaments deficients en les barreres, menors dins de la plaça, bous punxats amb pals elèctrics o colpejats amb vares, presència d’alcohol. Segons Rosa Tormos, portaveu de la Plataforma Carles Pinazo, “cada nova celebració dels bous al carrer demostra que és totalment impossible controlar l’entrada de menors o persones begudes dins de la plaça, així com assegurar que el bou no és colpejat pels participants”.

Els animalistes van voler recordar també als responsables del consistori que la celebració d’actes amb animals a Tavernes entra en clara contradicció amb els programes polítics amb els que Compromís s’ha presentat en els últims anys a les eleccions autonòmiques, generals i europees. De fet, Jordi Juan, alcalde i diputat de les Corts, ha sigut triat per a representar a tots els valencians amb un programa que defensava legislar contra els espectacles taurins.

Haver d’anar a demanar-li a una formació suposadament progressista que invertisca els diners del maltractament animal en qüestions socials, ens fa pensar que en el tema de la defensa dels animals no hi ha tanta diferència entre l’esquerra i la dreta”, va sentenciar Tormos. Abans de finalitzar la reunió els representants de la plataforma animalista van advertir a Mifsud que la seua labor era seguir pressionant per a acabar amb el maltractament animal i per a això estudiarien fins i tot recórrer a la via legal.

_______________________

La Plataforma Carles Pinazo traslada al ayuntamiento de Tavernes su preocupación ante unas fiestas marcadas por el maltrato animal

Miembros de la plataforma animalista se reunieron en la tarde de ayer con Encar Mifsud, concejala de Cultura y Fiestas

[TAVERNES DE LA VALLDIGNA, 25 DE SEPTIEMBRE DE 2015] La Plataforma Carles Pinazo (PCP), agrupación que reúne a una veintena de asociaciones valencianas de defensa animal, solicitó el pasado mes de agosto una reunión con Jordi Juan, alcalde de Tavernes de la Valldigna por Compromís, tras conocer el programa de fiestas y observar que un año más los actos con animales eran protagonistas de la semana grande vallera.

Ayer, tras el fin de la semana de fiestas, tuvo lugar dicha reunión en la casa consistorial, aunque quien recibió a los miembros de la PCP fue la concejala de Cultura y Fiestas, Encar Mifsud. Los representantes de la plataforma por los derechos animales expusieron a la concejala su preocupación por la celebración en la población de bous al carrer, tiro y arrastre y caza del jabalí, actos que, según la Carles Pinazo, sólo conllevan sufrimiento animal y la normalización de la violencia hacia los animales a costa del dinero público.

Durante la reunión se hizo entrega a la concejala de Fiestas de un extenso informe veterinario que documenta los diferentes grados de sufrimiento que padecen los toros antes, durante y después de los bous al carrer, tales como miedo, estrés, rotura de cuernos o extremidades por golpes, etc. También se aportaron fotografías, tomadas durante los festejos con toros en Tavernes en los últimos tres años, que demuestran que se incumplen varias normativas de seguridad y bienestar animal, poniendo en riesgo la integridad de los toros y la de los vecinos de la población: cierres deficientes en las barreras, menores dentro de la plaza, toros pinchados con palos eléctricos o golpeados con varas, presencia de alcohol. Según Rosa Tormos, portavoz de la Plataforma Carles Pinazo, “cada nueva celebración de los bous al carrer demuestra que es totalmente imposible controlar la entrada de menores o personas bebidas dentro de la plaza, así como asegurar que el toro no es golpeado por los participantes”.

Los animalistas quisieron recordar también a los responsables del consistorio que la celebración de actos con animales en Tavernes entra en clara contradicción con los programas políticos con los que Compromís se ha presentado en los últimos años a las elecciones autonómicas, generales y europeas. De hecho, Jordi Juan, alcalde y diputado de las Corts, ha sido elegido para representar a todos los valencianos con un programa que defendía legislar contra los espectáculos taurinos.

Tener que ir a pedirle a una formación supuestamente progresista que invierta el dinero del maltrato animal en cuestiones sociales, nos hace pensar que en el tema de la defensa de los animales no hay tanta diferencia entre la izquierda y la derecha”, sentenció Tormos. Antes de finalizar la reunión los representantes de la plataforma animalista advirtieron a Mifsud que su labor era seguir presionando para acabar con el maltrato animal y para ello estudiarían incluso recurrir a la vía legal.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s