Comunicat de la PCP davant la derogació de la Llei de Senyes d’Identitat

(más adelante en castellano)

La tortura no és cultura, no és identitària, no és BIC.

La Plataforma Carles Pinazo, amb totes les organitzacions i persones que la formen, celebrem la presentació a tràmit per les Corts Valencianes de la proposició no de llei per a l’abolició de la “Llei 6/2015, de 2 d’abril, de la Generalitat, de reconeixement, promoció i protecció de les senyes del poble valencià”. Per suposat, refermem el nostre suport a aquesta iniciativa.

Celebrem la coherència de les forces polítiques que signen la proposició en compliment dels seus compromisos, adquirits mentre el PP treia els últims profits de la majoria absoluta que ha perdut. Celebrem que aquesta coherència siga plena, sense que l’abús d’una majoria absoluta deixe cap rèdit.

Recordem que la Plataforma Carles Pinazo realitzà una campanya front a l’expedient per a la declaració del linxament de bous al carrer com a BIC i l’impuls a les càtedres taurines del 2012, que acabà amb el ridícul procediment portat a terme per a bloquejar la signatura d’un informe contrari al si del Consell Valencià de Cultura. La Universitat de València i la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles sí que el signaren, i l’expedient hagué de ser arxivat. El 2015, només acomplir-se el termini establert per la Llei del Patrimoni Cultural Valencià i apressats per la fi de la legislatura, el PP tornà a la càrrega per la via ràpida, amartellant les lleis vigents.

Recordem, també, que aquesta llei de senyes imposava com a identitat valenciana una pràctica que és estranya per a la majoria del territori i de la seua població, que és frontalment rebutjada per moltíssimes ciutadanes i ciutadans per implicar un ús i un abús dels animals, amb molts costos en vides humanes i animals i amb unes inversions de recursos públics inadmissibles, permanentment camuflades o directament ocultades per la majoria de les administracions públiques malgrat les seues obligacions de transparència en la gestió.

I recordem especialment que la llei, vigent mentre no siga abolida, implica la vulneració de drets fonamentals, estipulant formes de discriminació per raó d’opinió i d’exercici de la llibertat d’expressió, així com de represàlia pels mateixos motius. La llei de senyes amenaça les persones i organitzacions animalistes que lluiten pels drets dels animals de ser excloses de l’accés a ajudes públiques pel desenvolupament de qualsevol de les seues activitats i possibilita la retirada de les que ja estiguen concedides.

Per tant, l’abolició d’aquesta llei serà un acte de restitució dels drets de la ciutadania que ens referma en el nostre treball en defensa del reconeixement dels drets dels animals a la vida, a la llibertat i a la integritat, a no patir cap tortura ni linxament públic que només es justifica en els interessos econòmics d’una minoria.

12108938_1211207222229145_7460418775058892135_n

La tortura no es cultura, no es identitaria, no es BIC.

La Plataforma Carles Pinazo, con todas las organizaciones y personas que la forman, celebramos la presentación en trámite por las Corts Valencianes de la proposición no de ley para la abolición de la “Ley 6/2015, de 2 de abril, de la Generalitat, de reconocimiento, promoción y protección de las señas del pueblo valenciano”. Por supuesto, manifestamos nuestro apoyo a esta iniciativa.

Celebramos la coherencia de las fuerzas políticas que firman la proposición en cumplimiento de sus compromisos, adquiridos mientras el PP sacaba los últimos provechos de la mayoría absoluta que ha perdido. Celebramos que esta coherencia sea plena, sin que el abuso de una mayoría absoluta deje ningún rédito.

Recordamos que la Plataforma Carles Pinazo realizó una campaña frente al expediente para la declaración del linchamiento de los bous al carrer como BIC y el impulso a las cátedras taurinas de 2012, que acabó con el ridículo procedimiento llevado a cabo para bloquear la firma de un informe contrario al si del Consell Valenciano de Cultura. La Universitat de València y la Real Academia de Bellas artes de Sant Carles sí que lo firmaron, y el expediente tuvo que ser archivado. El 2015, nada más cumplirse el plazo establecido por la Ley del Patrimonio Cultural Valenciano y apresurados por el fin de la legislatura, el PP volvió a la carga por la vía rápida, martilleando las leyes vigentes.

Recordamos, también, que esta ley de señas imponía como identidad valenciana una práctica que es extraña para la mayoría del territorio y de su población, que es frontalmente rechazada por muchísimas ciudadanas y ciudadanos por implicar un uso y un abuso de los animales, con muchos costes en vidas humanas y animales y con unas inversiones de recursos públicos inadmisibles, permanentemente camufladas o directamente ocultadas por la mayoría de las administraciones públicas a pesar de sus obligaciones de transparencia en la gestión.

Y recordamos especialmente que la ley, vigente mientras no sea abolida, implica la vulneración de derechos fundamentales, estipulando formas de discriminación por razón de opinión y de ejercicio de la libertad de expresión, así como de represalia por los mismos motivos. La ley de señas amenaza las personas y organizaciones animalistas que luchan por los derechos de los animales de ser excluidas del acceso a ayudas públicas por el desarrollo de cualquier de sus actividades y posibilita la retirada de las que ya estén concedidas.

Por lo tanto, la abolición de esta ley será un acto de restitución de los derechos de la ciudadanía que nos reafirma en nuestro trabajo en defensa del reconocimiento de los derechos de los animales a la vida, a la libertad y a la integridad, a no sufrir ninguna tortura ni linchamiento público que sólo se justifica en los intereses económicos de una minoría.

Anuncis

2 comments on “Comunicat de la PCP davant la derogació de la Llei de Senyes d’Identitat

  1. Retroenllaç: El Blog de Manuel Sáez » Blog Archive » Comunicat de la PCP davant la derogació de la Llei de Senyes d’Identitat

  2. Retroenllaç: Comunicat de la PCP davant la derogació de la Llei de Senyes d’Identitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s