Roda de premsa davant la derogació de la Llei de Senyes

Membres PCP (3)

(más adelante en castellano)

La Plataforma Carles Pinazo celebra l’inici de la derogació de la Llei de Senyes

La plataforma animalista insta a les Corts a no cedir al xantatge del lobby taurí

[VALÈNCIA, 28 D’OCTUBRE DE 2015] La Plataforma Carles Pinazo, organització que recull a una vintena d’organitzacions de defensa animal i protectores del País Valencià, ha realitzat aquest matí una roda de premsa per celebrar la presentació a tràmit per les Corts Valencianes de la proposició no de llei per a l’abolició de la “Llei 6/2015, de 2 d’abril, de la Generalitat, de reconeixement, promoció i protecció de les senyes del poble valencià”.

Toni Infante, portaveu de la Plataforma, ha explicat que “la Llei de Senyes va ser una reacció al fracàs de l’anterior govern del PP que el 2012 va intentar declarar com a Bé d’Interés Cultural els bous al carrer i crear càtedres taurines a les universitats. Tres anys després, i complit el termini que la Llei de Patrimoni establia, el PP imposà aquesta declaració per la via d’urgència i sense tindre en compte que la gran majoria de la ciutadania valenciana no se sent identificada amb aquestes formes de maltractament animal”.

La derogació també deixaria sense la categoria d’identitàries altres pràctiques d’ús d’animals com la colombicultura i el tir i arrossegament. “Ens felicitem també per la reversió del reconeixement a unes formes d’abús envers els animals que suposen la mort i el maltractament de molts individus”, ha destacat Jesús Frare, activista de la Plataforma.

La Plataforma Carles Pinazo ha volgut emplaçar les forces polítiques que donen suport a esta derogació i ha instat el Consell “a no cedir a les pressions del lobby taurí, amb un incomprensible ressò als diferents mitjans de comunicació, que intenta salvar a tota costa la declaració de BIC inclosa en la Llei de Senyes amb un interés fonamentalment econòmic”, ha puntualitzat Infante.

Toni Infante.1

La Plataforma Carles Pinazo celebra el inicio de la derogación de la Ley de Señas

La plataforma animalista insta a les Corts a no ceder al chantaje del lobby taurino

[VALENCIA, 28 DE OCTUBRE DE 2015] La Plataforma Carles Pinazo, organización que recoge a una veintena de organizaciones de defensa animal y protectoras del País Valenciano, ha realizado esta mañana una rueda de prensa para celebrar la presentación a trámite por les Corts Valencianes de la proposición no de ley para la abolición de la “Ley 6/2015, de 2 de abril, de la Generalitat, de reconocimiento, promoción y protección de las señas del pueblo valenciano”.

Toni Infante, portavoz de la Plataforma, ha explicado que “la Ley de Señas fue una reacción al fracaso del anterior gobierno del PP que el 2012 intentó declarar como Bien de Interés Cultural los bous al carrer y crear cátedras taurinas en las universidades. Tres años después, y cumplido el plazo que la Ley de Patrimonio establecía, el PP impuso esta declaración por la vía de urgencia y sin tener en cuenta que la gran mayoría de la ciudadanía valenciana no se siente identificada con estas formas de maltrato animal”.

La derogación también dejaría sin la categoría de identitarias otras prácticas de uso de animales como la colombicultura y el tiro y arrastre. “Nos felicitamos también por la reversión del reconocimiento a unas formas de abuso hacia los animales que suponen la muerte y el maltrato de muchos individuos”, ha destacado Jesús Frare, activista de la Plataforma.

La Plataforma Carles Pinazo quiso emplazar las fuerzas políticas que apoyan esta derogación e instó al Consell “a no ceder a las presiones del lobby taurino, con un incomprensible eco en los diferentes medios de comunicación, que intenta salvar a toda costa la declaración de BIC incluida en la Ley de Señas con un interés fundamentalmente económico”, ha puntualizado Infante.

Anuncis

One comment on “Roda de premsa davant la derogació de la Llei de Senyes

  1. Retroenllaç: ¡¡Gran estocada a la Tauromafia!! - Respetarte ecotienda

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s