Tavernes de la Valldigna es declara municipi lliure de maltractament animal

La Plataforma Carles Pinazo espera que esta moció signifique la fi dels bous al carrer i altres actes amb animals

Votació

El ple de l’ajuntament de Tavernes de la Valldigna va aprovar anit la moció presentada per Esquerra Unida-Acord Ciutadà per declarar el municipi de la Safor lliure de maltractament animal, la qual cosa implica, entre altres, acabar amb els actes públics que impliquen maltractament, la prohibició dels circs amb animals a la població, o l’obligació de contractar el servei de recollida d’animals amb una protectora i no amb una empresa que sacrifique els animals abandonats.

La moció va eixir endavant amb els vots a favor del regidor d’Esquerra Unida i la totalitat del grup Compromís, amb 9 membres. El regidor i la regidora del PSPV-PSOE van decidir abstenir-se argumentat que, tot i que recolzaven la gran majoria del text de la moció, no estaven en contra de certs espectacles amb animals sempre que es feren complint la llei i mirant pel benestar dels animals. Per la seua banda, el Partit Popular no va voler expressar la seu postura davant d’esta moció i va optar per no votar.

El representant d’Esquerra Unida-Acord Ciutadà, Eduardo Bononad, va destacar en la seua intervenció que la moció s’havia redactat amb l’ajuda de la Plataforma Carles Pinazo, entitat que recull a una vintena d’associacions valencianes de defensa animal. De fet, dos membres de la plataforma animalista varen estar presents ahir al ple per conèixer de primera mà el resultat de la votació. Jesús Frare, portaveu de la Plataforma Carles Pinazo, va expressar al finalitzar el ple que l’aprovació d’esta moció era “un gran pas endavant per fer de Tavernes una població més ètica amb els animals, però haurem de seguir vigilants per assegurar l’acompliment de tots i cada un dels punts d’esta moció”.

Des de la Plataforma Carles Pinazo van manifestar el seu temor a que el govern de Compromís no s’implique de veritat en la defensa dels drets dels animals i que la moció quede en paper mullat. Segons Jesús Frare, “en diverses ocasions hem escoltat a regidors i regidores de Compromís per Tavernes assegurar que ells no veuen maltractament animal en els bous al carrer, així que amb este argument podrien seguir celebrant festejos taurins”. Tant els membres d’Esquerra Unida responsables d’esta moció com els representants de la Carles Pinazo varen expressar que “per coherència política i pel benestar dels animals” esperaven que l’alcalde Jordi Juan s’oblidara d’una vegada per totes de la seua idea de fer un referèndum per preguntar als veïns i veïnes de Tavernes “si volen seguir maltractant animals”. 

______________________ 

Tavernes de la Valldigna se declara municipio libre de maltrato animal

La Plataforma Carles Pinazo espera que esta moción signifique el fin de los bous al carrer y otros actos con animales

El pleno del ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna aprobó anoche la moción presentada por Esquerra Unida-Acord Ciutadà para declarar el municipio de la Safor libre de maltrato animal, lo cual implica, entre otros, acabar con los actos públicos que implican maltrato, la prohibición de los circos con animales en la población, o la obligación de contratar el servicio de recogida de animales con una protectora y no con una empresa que sacrifique a los animales abandonados.

La moción salió adelante con los votos a favor del concejal de Esquerra Unida y la totalidad del grupo Compromís, con 9 miembros. El concejal y la concejala del PSPV-PSOE decidieron abstenerse argumentado que, a pesar de que apoyaban la gran mayoría del texto de la moción, no estaban en contra de ciertos espectáculos con animales siempre que se hicieran cumpliendo la ley y mirando por el bienestar de los animales. Por su parte, el Partido Popular no quiso expresar su postura ante esta moción y optó por no votar.

El representante de Esquerra Unida-Acord Ciutadà, Eduardo Bononad, destacó en su intervención que la moción se había redactado con la ayuda de la Plataforma Carles Pinazo, entidad que recoge a una veintena de asociaciones valencianas de defensa animal. De hecho, dos miembros de la plataforma animalista estuvieron presentes ayer en el pleno para conocer de primera mano el resultado de la votación. Jesús Frare, portavoz de la Plataforma Carles Pinazo, expresó al finalizar el pleno que la aprobación de esta moción era “un gran paso adelante para hacer de Tavernes una población más ética con los animales, pero tendremos que seguir vigilantes para asegurar el cumplimiento de todos y cada uno de los puntos de esta moción”.

Desde la Plataforma Carles Pinazo manifestaron su temor a que el gobierno de Compromís no se implique de verdad en la defensa de los derechos de los animales y que la moción quede en papel mojado. Según Jesús Frare, “en varias ocasiones hemos escuchado a concejales y concejalas de Compromís por Tavernes asegurar que ellos no ven maltrato animal en los bous al carrer, así que con este argumento podrían seguir celebrando festejos taurinos”. Tanto los miembros de Esquerra Unida responsables de esta moción como los representantes de la Carles Pinazo expresaron que “por coherencia política y por el bienestar de los animales” esperaban que el alcalde Jordi Juan se olvidara de una vez por todas de su idea de hacer un referéndum para preguntar a los vecinos y vecinas de Tavernes “si quieren seguir maltratando animales”.

Anuncis

One comment on “Tavernes de la Valldigna es declara municipi lliure de maltractament animal

  1. Retroenllaç: HIPÒCRITES |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s