La Plataforma Carles Pinazo porta la polèmica declaració de l’OMS a la Universitat Politècnica de València

La plataforma animalista organitza un col·loqui sobre els riscos del consum de carn i les alternatives vegetarianes existents

Ponents

[VALÈNCIA, 18 DE NOVEMBRE DE 2015] Ahir dimarts va tenir lloc en la Universitat Politècnica de València una interessant xarrada centrada en l’informe que presentava fa poques setmanes l’Organització Mundial de la Salut i on es relacionava el consum de carn amb l’aparició de certs tipus de càncer.

Malgrat el gran impacte inicial després d’aquestes declaracions de l’OMS, sembla ser que tant els mitjans de comunicació, com les administracions i els productors d’aliments carnis han pretès suavitzar la gravetat de l’informe de l’OMS o fins i tot ridiculitzar-ho. Amb la intenció que açò no caiga tan ràpidament en l’oblit i la gent conega “els vertaders perills que té per a la salut el consum de carn i altres productes d’origen animal”, la Plataforma Carles Pinazo va voler organitzar l’acte d’ahir donant-li una projecció internacional, retransmetent el col·loqui en directe a través de la pàgina web de la universitat.

A l’acte van participar tres persones expertes en la matèria que van defensar alternatives vegetals a l’alimentació, tant des d’un punt de vista ètic amb els drets animals com estrictament basades en els beneficis que té per a la salut humana eliminar els aliments d’origen animal.

María Dolores Raigón, professora de la UPV, i una de les persones que més ha estudiat les substàncies afegides als aliments en el nostre país va confirmar, amb dues demostracions realitzades in situ, la presència d’elements químics perjudicials per a la salut humana en un tros de pernil dolç i una hamburguesa de les que es poden comprar en qualsevol comerç mitjà. Jesús Frare, activista pels drets animals i portaveu de la Plataforma Carles Pinazo, va parlar sobre la implicació que té la notícia de l’OMS per als “500 milions d’animals que són assassinats cada dia per a ser convertits en un plat de menjar per a les persones”. Finalment, Toni Infante, membre d’Iniciativa Animalista, va fer una reflexió social crua i contundent sobre el que suposa el comunicat de l’OMS, explicant que “la decisió de fer públiques unes evidències que ja coneixíem des de fa anys gràcies a altres estudis, ha sigut motivada per a evitar possibles demandes en el futur. Les empreses càrnies ens diran que hem menjat carn baix la nostra responsabilitat, sabent els riscos que tenia per a la nostra salut”.

Jesús Frare

La Plataforma Carles Pinazo lleva la polémica declaración de la OMS a la Universidad Politécnica de Valencia

La plataforma animalista organiza un coloquio sobre los riesgos del consumo de carne y las alternativas vegetarianas existentes

[VALENCIA, 18 DE NOVIEMBRE DE 2015] Ayer martes tuvo lugar en la Universidad Politécnica de Valencia una interesante charla centrada en el informe que presentaba hace pocas semanas la Organización Mundial de la Salud y donde se relacionaba el consumo de carne con la aparición de ciertos tipos de cáncer.

A pesar del gran impacto inicial tras estas declaraciones de la OMS, parece ser que tanto los medios de comunicación, como las administraciones y los productores de alimentos cárnicos han pretendido suavizar la gravedad del informe de la OMS o incluso ridiculizarlo. Con la intención de que esto no caiga tan rápidamente en el olvido y la gente conozca “los verdaderos peligros que tiene para la salud el consumo de carne y otros productos de origen animal”, la Plataforma Carles Pinazo quiso organizar el acto de ayer dándole una proyección internacional, retransmitiendo el coloquio en directo a través de la página web de la universidad.

En el acto participaron tres personas expertas en la materia que defendieron alternativas vegetales a la alimentación, tanto desde un punto de vista ético con los derechos animales como estrictamente basadas en los beneficios que tiene para la salud humana eliminar los alimentos de origen animal.

María Dolores Raigón, profesora de la UPV, y una de las personas que más ha estudiado las sustancias añadidas a los alimentos en nuestro país confirmó, con dos demostraciones realizadas in situ, la presencia de elementos químicos perjudiciales para la salud humana en un trozo de jamón york y una hamburguesa de las que se pueden comprar en cualquier comercio medio. Jesús Frare, activista por los derechos animales y portavoz de la Plataforma Carles Pinazo, habló sobre la implicación que tiene la noticia de la OMS para los “500 millones de animales que son asesinados cada día para ser convertidos en un plato de comida para las personas”. Finalmente, Toni Infante, miembro de Iniciativa Animalista, hizo una reflexión social cruda y contundente sobre lo que supone el comunicado de la OMS, explicando que “la decisión de hacer públicas unas evidencias que ya conocíamos desde hace años gracias a otros estudios, ha sido motivada para evitar posibles demandas en el futuro. Las empresas cárnicas nos dirán que hemos comido carne bajo nuestra responsabilidad, sabiendo los riesgos que tenía para nuestra salud”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s