Associacions animalistes denuncien la vulneració de la moció que declarava Xeraco població contra el maltractament animal

Protesten davant la batuda de porcs senglars programada per a aquest diumenge en la localitat de la Safor

wild-boar-70420_1280

[Xeraco, 11 de desembre de 2015] El dimecres saltaven les alarmes de Guaita Xeraco, associació que treballa per la defensa dels animals, en assabentar-se que l’ajuntament de la localitat pretén vetar l’accés per algunes vies de la muntanya aquest pròxim diumenge en haver programada una cacera de senglars.

Des de Guaita, entitat impulsora junt a Canviar Xeraco de la moció contra el maltractament animal que fa menys d’un mes es va aprovar en el ple de l’ajuntament amb els vots a favor de Canviar Xeraco, PSPV i Compromís, entenen que permetre la matança d’animals sans com a mètode de control poblacional entra en clara contradicció amb l’esperit de la moció, que pretenia fer de Xeraco una població sense sofriment gratuït per als animals. “No podem entendre que pocs dies després de votar que l’ajuntament no donaria suport a actes amb sofriment o mort d’animals, es pretenga blindar la muntanya perquè els caçadors tinguen via lliure per a assassinar a desenes de porcs senglars”, expliquen des de Guaita Xeraco.

Per la seua banda, la Plataforma Carles Pinazo, entitat que reuneix a una vintena d’associacions valencianes de defensa animal, i que també va estar assessorant a Canviar Xeraco en la redacció de la moció, lamenta que des del govern de Xeraco no s’haja tingut en compte l’informe sobre alternatives ètiques a la caça que la pròpia Plataforma va fer arribar als diferents regidors mentre es tramitava la moció. Aquest informe arreplega els resultats de prestigiosos estudis que demostren que el control mitjançant la mort directa no és eficient amb les poblacions de senglars i que les causes de les superpoblacions d’aquests animals són sempre degudes a factors humans. “Els animals tenen el mateix dret que les persones a habitar aquest planeta, però en cas de veure’ns obligats a controlar les poblacions animals, els únics mètodes vàlids i ètics són l’esterilització de les femelles i l’ús de mètodes anticonceptius”, afirma Jesús Frare, portaveu de la Plataforma Carles Pinazo.

Representants de les associacions de defensa animal destaquen que “cedir la muntanya als caçadors segresta un espai que ens pertany a tots, posant a més en perill les vides dels ciclistes o senderistes, que poden rebre un tret si s’atreveixen a endinsar-se en la muntanya”. Els animalistes no descarten mobilitzacions o denúncies davant el que consideren un clar acte de maltractament animal i per negar-los l’ajuntament el dret al lliure gaudi de la muntanya i la naturalesa, emparat per la Constitució espanyola en el seu article 45.

___________________

Asociaciones animalistas denuncian la vulneración de la moción que declaraba Xeraco población contra el maltrato animal

Protestan ante la batida de jabalís programada para este domingo en la localidad de la Safor

[Xeraco, 11 de diciembre de 2015] El miércoles saltaban las alarmas de Guaita Xeraco, asociación que trabaja por la defensa de los animales, al enterarse de que el ayuntamiento de la localidad pretende vetar el acceso por algunas vías de la montaña este próximo domingo al haber programada una cacería de jabalís.

Desde Guaita, entidad impulsora junto a Canviar Xeraco de la moción contra el maltrato animal que hace menos de un mes se aprobó en el pleno del ayuntamiento con los votos a favor de Canviar Xeraco, PSPV y Compromís, entienden que permitir la matanza de animales sanos como método de control poblacional entra en clara contradicción con el espíritu de la moción, que pretendía hacer de Xeraco una población sin sufrimiento gratuito para los animales. “No podemos entender que pocos días después de votar que el ayuntamiento no daría apoyo a actos con sufrimiento o muerte de animales, se pretenda blindar la montaña para que los cazadores tengan vía libre para asesinar a decenas de jabalís”, explican desde Guaita Xeraco.

Por su parte, la Plataforma Carles Pinazo, entidad que reúne a una veintena de asociaciones valencianas de defensa animal, y que también estuvo asesorando a Canviar Xeraco en la redacción de la moción, lamenta que desde el gobierno de Xeraco no se haya tenido en cuenta el informe sobre alternativas éticas a la caza que la propia Plataforma hizo llegar a los diferentes concejales mientras se tramitaba la moción. Este informe recoge los resultados de prestigiosos estudios que demuestran que el control mediante la muerte directa no es eficiente con las poblaciones de jabalís y que las causas de las superpoblaciones de estos animales son siempre debidas a factores humanos. “Los animales tienen el mismo derecho que las personas a habitar este planeta, pero en caso de vernos obligados a controlar las poblaciones animales, los únicos métodos válidos y éticos son la esterilización de las hembras y el uso de métodos anticonceptivos”, afirma Jesús Frare, portavoz de la Plataforma Carles Pinazo.

Representantes de las asociaciones de defensa animal destacan que “ceder la montaña a los cazadores secuestra un espacio que nos pertenece a todos, poniendo además en peligro las vidas de los ciclistas o senderistas, que pueden recibir un disparo si se atreven a adentrarse en la montaña”. Los animalistas no descartan movilizaciones o denuncias ante lo que consideran un claro acto de maltrato animal y por negarles el ayuntamiento el derecho al libre disfrute del monte y la naturaleza, amparado por la Constitución española en su artículo 45.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s