Comunicat de la Plataforma Carles Pinazo davant la pressió taurina cap a l’alcalde de València

ToroFuego13_2

La Plataforma Carles Pinazo manifesta el seu total suport a les paraules de l’alcalde de València, Joan Ribó, qui s’ha mostrat favorable a que el 2016 siga el primer sense la més cruel de les formes de linxament de bous al carrer: els embolats. Per posar fi a aquest maltractament, la Plataforma Bous Embolats Abolició!, membre de la Carles Pinazo, porta recollides quasi 35.000 signatures contra els embolats, que s’han fet tristament famosos arreu del món.

Joan Ribó també ha defensat que una ciutat amb tantes necessitats i urgències no es pot permetre destinar diners a la tortura taurina. Els bous al carrer en el seu conjunt, encara que les xifres econòmiques manipulades pel món taurí foren mínimament creïbles, són una forma injustificable d’abús i violència que no té cabuda al segle XXI, com no la té el treball infantil, la violència masclista o la xenofòbia.

En el cas de la ciutat de València, els linxaments a les pedanies només aporten ocupació dels espais i dels temps que també són de les persones que no en volen participar, apropiació dels serveis públics com els de policia i neteja, despesa pública i patiment animal, molt de patiment animal.

Fins ara, les institucions públiques gasten i han gastat molts diners en linxaments. I ho han fet mentre, a la vegada, s’han aplicat dràstiques retallades en serveis, prestacions i ajudes molt necessàries. Per tant, entenem que la proposta de l’alcalde Joan Ribó per a posar fi a aquest balanç injust és molt important.

Des de la Plataforma Carles Pinazo també volem emplaçar el consistori valencià a seguir donant passos endavant, alguns d’ells molt urgents. És necessari recuperar el Pla d’Esterilització Felina (PEF) que el govern del PP deixà sense la seua mísera dotació de 60.000€ anuals amb el pretext de la crisi. La recuperació d’aquest projecte ètic per al control de poblacions permetrà revertir les nombroses morts, els riscs d’accidents i les molèsties que aquella irresponsabilitat generà.

També és necessària una dotació econòmica justa i adequada per a fer front a l’allau d’abandonaments de més de 3.000 gossos cada any als carrers de València que, a més, encara no pot oferir altres instal·lacions que l’antiga gossera, dissenyada fa molts anys per a mantindre uns 40 animals a l’espera de ser eliminats a aquella cambra de gas que, per sort, fa molt que està precintada. Actualment, aquest servei públic està absolutament desbordat i depén completament de l’esforç de moltes persones voluntàries.

També cal una acció decidida respecte a la plaça del carrer Xàtiva, que pot ser convertida en un espai per a totes i tots i on les tortures i matances d’animals siguen part del passat. Si la Diputació de València diu que és una “prestació impròpia” li hem de donar tota la raó: com hem dit abans, és impròpia del segle XXI.

Plataforma Carles Pinazo, 22 de desembre de 2015
____________

Comunicado de la Plataforma Carles Pinazo ante la presión taurina hacia el alcalde de Valencia

La Plataforma Carles Pinazo manifiesta su total apoyo a las palabras del alcalde de Valencia, Joan Ribó, quien se ha mostrado favorable a que el 2016 sea el primero sin la más cruel de las formas de linchamiento de los bous al carrer: los embolados. Para poner fin a este maltrato, la Plataforma Toros Embolados Abolición!, miembro de la Carles Pinazo, lleva recogidas casi 35.000 firmas contra los embolados, que se han hecho tristemente famosos en todo el mundo.

Joan Ribó también ha defendido que una ciudad con tantas necesidades y urgencias no se puede permitir destinar dinero a la tortura taurina. Los bous al carrer en su conjunto, aunque las cifras económicas manipuladas por el mundo taurino fueran mínimamente creíbles, son una forma injustificable de abuso y violencia que no tiene cabida en el siglo XXI, como no la tiene el trabajo infantil, la violencia machista o la xenofobia.

En el caso de la ciudad de Valencia, los linchamientos en las pedanías sólo aportan ocupación de los espacios y de los tiempos que también son de las personas que no quieren participar, apropiación de los servicios públicos como los de policía y limpieza, gasto público y sufrimiento animal, mucho sufrimiento animal.

Hasta ahora, las instituciones públicas gastan y han gastado mucho dinero en linchamientos. Y lo han hecho mientras, a la vez, se han aplicado drásticos recortes en servicios, prestaciones y ayudas muy necesarias. Por lo tanto, entendemos que la propuesta del alcalde Joan Ribó para poner fin a este balance injusto es muy importante.

Desde la Plataforma Carles Pinazo también queremos emplazar el consistorio valenciano a seguir dando pasos adelante, algunos de ellos muy urgentes. Es necesario recuperar el Plan de Esterilización Felina (PEF) que el gobierno del PP dejó sin su mísera dotación de 60.000€ anuales con el pretexto de la crisis. La recuperación de este proyecto ético para el control de poblaciones permitirá revertir las numerosas muertes, los riesgos de accidentes y las molestias que aquella irresponsabilidad generó.

También es necesaria una dotación económica justa y adecuada para hacer frente al alud de abandonos de más de 3.000 perros cada año en las calles de Valencia que, además, todavía no puede ofrecer otras instalaciones que la antigua perrera, diseñada hace muchos años para mantener unos 40 animales a la espera de ser eliminados en aquella cámara de gas que, por suerte, hace mucho que está precintada. Actualmente, este servicio público está absolutamente desbordado y depende completamente del esfuerzo de muchas personas voluntarias.

También hace falta una acción decidida respecto a la plaza de la calle Xàtiva, que puede ser convertida en un espacio para todas y todos y donde las torturas y matanzas de animales sean parte del pasado. Si la Diputación de Valencia dice que es una “prestación impropia” le tenemos que dar toda la razón: cómo hemos dicho antes, es impropia del siglo XXI.

Plataforma Carles Pinazo, 22 de diciembre de 2015

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s