La Plataforma Carles Pinazo demana a l’Ajuntament de València implicació real en la defensa dels animals

L’entitat animalista ha fet arribar a l’alcalde Joan Ribó una carta denunciant la inactivitat de la Regidoria de Benestar Animal i les promeses incomplides

[VALÈNCIA, 06 DE MAIG DE 2016] Després del canvi de color polític en l’Ajuntament de València, que posava a Joan Ribó al capdavant del consistori després de més de dues dècades d’hegemonia popular, van ser moltes les esperances posades en el nou govern. Entre elles, les de les persones i associacions dedicades a la defensa dels drets dels animals, que denuncien hui que, després de quasi 12 mesos de govern del canvi, poc o gens ha canviat la situació dels animals a València.

La Plataforma Carles Pinazo, entitat que reuneix a quasi trenta associacions animalistes valencianes, remetia fa uns dies un escrit a l’alcalde Joan Ribó enumerant aquells punts en els quals, segons la plataforma, l’ajuntament no ha complit amb allò esperat, i on demanen a la Regidoria de Benestar Animal que s’implique de debò en la protecció dels animals en la ciutat. Rosa Tormos, portaveu de la Plataforma Carles Pinazo, ha explicat que “hem tingut paciència perquè sabem la complicada situació que es va trobar el nou govern a l’ajuntament i que hi ha accions que requereixen el seu temps per a posar-se en marxa, però després de quasi un any esperant que es faça alguna cosa pels animals a València, és el moment d’exigir respostes fermes davant el sofriment i la mort dels animals”.

Un dels punts que destaca en aquesta carta és la crítica al nou equip de govern per la seua tebiesa a l’hora de defensar la fi de la tauromàquia, la qual va portar a Ribó a proposar corregudes a la portuguesa. A més, segons denuncia la Plataforma Carles Pinazo, l’alcalde va incomplir la seua paraula d’acabar amb els bous al carrer en la ciutat en signar l’ajuntament una declaració favorable perquè en la setmana de Falles pogueren celebrar-se actes amb retalladors i bous embolats dins de la plaça. També assenyalen en l’escrit que el consistori s’ha negat a eliminar el tir i arrossegament i que no estan clars els mètodes que s’estan usant per al control de les poblacions de colomes. “Associacions i particulars portem quasi un any demanant a l’ajuntament la creació d’un pla d’esterilització felina, ja que les colònies estan creixent descontroladament i tot el treball recau en persones voluntàries. També ens preocupa la lamentable situació dels animals refugiats en la protectora de la ciutat, que amb el canvi de gestió podria caure en mans d’una empresa privada que tornara a sacrificar als animals”, lamentava Tormos.

Podeu llegir ací la carta enviada al senyor Ribó

cropped-baner1-copia.jpg

La Plataforma Carles Pinazo pide al Ayuntamiento de Valencia implicación real en la defensa de los animales

La entidad animalista ha hecho llegar al alcalde Joan Ribó una carta denunciando la inactividad de la Concejalía de Bienestar Animal y las promesas incumplidas

[VALENCIA, 06 DE MAYO DE 2016] Tras el cambio de color político en el Ayuntamiento de Valencia, que ponía a Joan Ribó al frente del consistorio tras más de dos décadas de hegemonía popular, fueron muchas las esperanzas puestas en el nuevo gobierno. Entre ellas, las de las personas y asociaciones dedicadas a la defensa de los derechos de los animales, que denuncian hoy que, tras casi 12 meses de gobierno del cambio, poco o nada ha cambiado la situación de los animales en Valencia.

La Plataforma Carles Pinazo, entidad que reúne a casi treinta asociaciones animalistas valencianas, remitía hace unos días un escrito al alcalde Joan Ribó enumerando aquellos puntos en los que, según la plataforma, el ayuntamiento no ha cumplido con lo esperado, y donde piden a la Concejalía de Bienestar Animal que se implique de verdad en la protección de los animales en la ciudad. Rosa Tormos, portavoz de la Plataforma Carles Pinazo, ha explicado que “hemos tenido paciencia porque sabemos la complicada situación que se encontró el nuevo gobierno en el ayuntamiento y que hay acciones que requieren su tiempo para ponerse en marcha, pero tras casi un año esperando que se haga algo por los animales en Valencia, es el momento de exigir respuestas firmes ante el sufrimiento y la muerte de los animales”.

Uno de los puntos que destaca en esta carta es la crítica al nuevo equipo de gobierno por su tibieza a la hora de defender el fin de la tauromaquia, la cual llevó a Ribó a proponer corridas a la portuguesa. Además, según denuncia la Plataforma Carles Pinazo, el alcalde incumplió su palabra de acabar con los bous al carrer en la ciudad al firmar el ayuntamiento una declaración favorable para que en la semana de Fallas pudieran celebrarse actos con recortadores y toros embolados dentro de la plaza. También señalan en el escrito que el consistorio se ha negado a eliminar el tiro y arrastre y que no están claros los métodos que se están usando para el control de las poblaciones de palomas. “Asociaciones y particulares llevamos casi un año pidiendo al ayuntamiento la puesta en marcha de un plan de esterilización felina, ya que las colonias están creciendo descontroladamente y todo el trabajo recae en personas voluntarias. También nos preocupa la lamentable situación de los animales refugiados en la protectora de la ciudad, que con el cambio de gestión podría caer en manos de una empresa privada que volviera a sacrificar a los animales”, lamentaba Tormos.

Podéis leer aquí la carta enviada al señor Ribó

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s