Comunicat de la PCP davant la manifestació pels animals de l’Alquerieta

WhatsApp Image 2018-04-23 at 23.24.28

(más abajo en castellano)

Un mínim de tres equins, tots decapitats. Pel seu estat de descomposició, no s’ha pogut saber si eren cavalls o rucs. Quan l’operatiu de bombers i policia alçà aquestes restes, aparegueren ossos de més animals.

Els trobaren al barri de l’Alquerieta d’Alzira, el passat 7 d’abril. Les denúncies per la pudor portaren fins al pou on els havien tirat. No sabem si els mataren allà mateix o portaren els cadàvers, allò que està clar és que ho feren al barri i amb total impunitat.

Els mecanismes de traçabilitat que puguen existir respecte a la propietat i tinença no s’aplicaran en el cas d’aquests equins. No hi ha hagut, pel que sembla, cap control que permeta establir el seu origen malgrat que, com molts altres, poden haver caminat pels carrers del barri amb els seus “amos” al costat i, fins i tot, poden haver pasturat pels seus voltants i a la vista de tothom.

S’han trobat altres equins moribunds o morts al barri, on fa molt que es denuncia la presència de quadres sense neteja ni atenció adequades. A més, fa molts anys que es denuncien baralles de gossos: s’han trobat animals morts a dins de contenidors i d’altres molt malferits, com és el cas de la gosseta Xena, utilitzada com a sparring i salvada per la protectora Lacua el 2013. Es crien galls i es fan baralles a mort, com han dit alguns dels responsables davant de càmeres de televisió.

L’Ajuntament d’Alzira nega que existisca passivitat per la seua banda, ja que s’han fet 59 actuacions i 13 denúncies en només tres mesos. És evident, però, que no és suficient. Una ciutat amiga dels animals hauria d’anar més enllà de les sancions administratives per a una realitat que no s’amaga i que suma i suma víctimes de diverses espècies durant molts anys, traspassant legislatures i eleccions.

És per això que des de la plataforma Carles Pinazo, amb el suport de desenes d’organitzacions animalistes, reclamem l’Ajuntament d’Alzira l’atenció que es mereix un problema tan greu, amb controls molt més estrictes pel que fa a la tinença, propietat, identificació i documentació necessària, usos dels animals o justificació de les transmissions (venda, regal, sacrifici, etc). Reclamem que s’inicie, de manera decidida, un setge a la desaparició d’equins i a pràctiques com les baralles il·legals de gossos i galls.

Ho reclamem, de la mateixa manera, a altres ajuntaments de la Ribera i d’altres comarques amb nuclis on es generen les mateixes problemàtiques que denunciem al barri de l’Alquerieta d’Alzira.

La plataforma Carles Pinazo dóna suport a la manifestació convocada per les Amigues dels animals del barri de l’Alquerieta d’Alzira, i que es farà el proper dia 28 d’abril a partir de les 17:00 hores.

WhatsApp Image 2018-04-23 at 22.55.53

Un mínimo de tres equinos, todos decapitados. Por su estado de descomposición, no se ha podido saber si eran caballos o burros. Cuando el operativo de bomberos y policía levantó estos restos, aparecieron huesos de más animales.

Los encontraron en el barrio de la Alquerieta de Alzira, el pasado 7 de abril. Las denuncias por el mal olor llevaron hasta el pozo donde los habían echado. No sabemos si los mataron allí mismo o llevaron los cadáveres, lo que está claro es que lo hicieron en el barrio y con total impunidad.

Los mecanismos de trazabilidad que puedan existir respecto a la propiedad y tenencia no se aplicarán en el caso de estos equinos. No ha habido, al parecer, ningún control que permita establecer su origen a pesar de que, como otros muchos, pueden haber andado por las calles del barrio con sus “dueños” al lado e, incluso, pueden haber pastado por sus alrededores y a la vista de todo el mundo.

Se han encontrado otros equinos moribundos o muertos en el barrio, donde hace mucho que se denuncia la presencia de cuadras sin limpieza ni atención adecuadas. Además, hace muchos años que se denuncian peleas de perros: se han encontrado animales muertos dentro de contenedores y otros muy malheridos, como es el caso de la perrita Xena, utilizada como sparring y salvada por la protectora Lacua en 2013. Se crían gallos y se hacen peleas a muerte, cómo han dicho algunos de los responsables ante cámaras de televisión.

El Ayuntamiento de Alzira niega que exista pasividad por su parte, puesto que se han hecho 59 actuaciones y 13 denuncias en sólo tres meses. Es evidente que no es suficiente. Una ciudad amiga de los animales tendría que ir más allá de las sanciones administrativas para una realidad que no se esconde y que suma y suma víctimas de varias especies durante muchos años, traspasando legislaturas y elecciones.

Es por eso por lo que desde la plataforma Carles Pinazo, con el apoyo de decenas de organizaciones animalistas, reclamamos el Ayuntamiento de Alzira la atención que se merece un problema tan grave, con controles mucho más estrictos en cuanto a la tenencia, propiedad, identificación y documentación necesaria, usos de los animales o justificación de las transmisiones (venta, regalo, sacrificio, etc). Reclamamos que se inicie, de manera decidida, un asedio a la desaparición de equinos y a prácticas como las peleas ilegales de perros y gallos.

Lo reclamamos, del mismo modo, en otros ayuntamientos de la Ribera y otras comarcas con núcleos donde se generan las mismas problemáticas que denunciamos en el barrio de la Alquerieta de Alzira.

La plataforma Carles Pinazo apoya a la manifestación convocada por las Amigas de los animales del barrio de la Alquerieta de Alzira, y que se hará el próximo día 28 de abril a partir de las 17:00 horas.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s